Tech Tuesday // web edition - digitale transformatie in publieke infrastructuur

  • Software Development, systems engineering
  • Tech Tuesday, Webinar
  • 27/okt/2020

Aanmelden voor dit event is niet meer mogelijk

De aanbesteding van nieuwbouw of renovatie van tunnels, bruggen en sluizen is een complex proces doordat van ieder deelsysteem het eisenpakket nauwkeurig moet worden beschreven en gecontroleerd. Een tijdrovende voorbereiding, wat resulteert in een enorme stapel van papieren puzzelstukjes. Voor het menselijk brein is deze hoeveelheid en complexiteit te groot om snel een goed inzicht in het uitvoeringsresultaat te krijgen dat bovendien voor alle betrokkenen op dezelfde wijze moet worden geïnterpreteerd.

Het door Altran ontwikkelde Virtual Design Facility (VDF) brengt het project alvast naar het heden door een virtuele representatie van het object, waarin zowel een 3D visuele weergave maar ook het dynamische systeemgedrag is opgenomen. Hierdoor kan men virtueel interacteren met het object zoals men dat in de toekomst ook zou doen. VDF is dé oplossing om het complexe voorbereidingsproces van aanbestedingen efficiënter te laten verlopen waarbij de kans op foutieve interpretatie aanzienlijk wordt gereduceerd. Maar ook brengt de Virtual Design Facility het automatisch ontwerpen en het variëren in mogelijke systeemconfiguraties binnen handbereik waarbij de consistentie en aantoonbaarheid van het ontwerp zijn gewaarborgd.

Tijdens dit (Nederlandstalige) webinar presenteren Lambert Verhagen en Ferdinand Cornelissen de Virtual Design Facility gebaseerd op Engineering Automation met behulp van Model Driven Engineering (MDE) en Digital Twins.

Programma:
16.30 – 16.35 uur Welkom
16.35 – 17.20 uur Digitale transformatie in publieke infrastructuur
17.20 – 17.30 uur Q&A
17.30 – 17.35 uur Afsluiting

Ferdinand Cornelissen is management consultant op het gebied van systems engineering en modelling & simulation. In de afgelopen 20 jaar heeft Ferdinand in diverse markten gewerkt waaronder de ruimtevaartindustrie, high tech manufacturing en publieke infrastructuur. Meest recentelijk heeft Ferdinand als systeem architect gewerkt aan de nieuwe zeesluis IJmuiden en de Schinkelbruggen aan de Amsterdamse Zuidas. In beide projecten is de toepassing van simulatie en digital twins gebruikt ter ondersteuning van de system development lifecycle.

Lambert Verhagen heeft een natuurkundige achtergrond. Hij heeft in 25 jaar een multidisciplinaire ervaring opgebouwd in diverse domeinen zoals High Tech Manufacturing, Telecom, Simulatie en Infra Techniek. Lambert past deze ervaring graag toe door steeds nieuwe technieken te introduceren in nieuwe domeinen. VDF is een voorbeeld van hoe simulatietechnieken uit de luchtvaart en Model Driven Engineering uit High Tech Manufacturing toegepast kunnen worden in een ander domein namelijk Infra Techniek.

Ik wil er graag bij zijn!

Je bent van harte welkom! Laat hier je gegevens achter, en wij nemen spoedig contact met je op om je deelname te bevestigen.

Aanmelden voor dit event is niet meer mogelijk