Binnen de Altran expertise infrastructuur dragen we actief bij aan een veilige, betrouwbare, bereikbare en toekomstbestendige leefomgeving. Dit doen we door het inzetten van Altran specialisten bij risk management, systems engineering, contract management, asset management, cost engineering, EMVI, planning, projectmanagement, stakeholdermanagement en informatiemanagement op grote (renovatie)projecten in zowel natte- als droge infra.

Systems Engineering

We zijn erg trots op het feit dat Altran betrokken is bij het opzetten van de systeem architectuur voor de beheerorganisatie van de Landelijke Tunnelstandaarden (LTS), hét DNA voor aan te leggen of te renoveren (rijks)tunnels. Aan de hand van beschreven standaardprocessen en functionele specificaties ontwikkelen we aantoonbaar veilige en betrouwbare tunnels. Dit middels systems engineering waarbij we functionaliteiten en systeemgedrag testen.  

Lees meer over Systems Engineering in het blog van Raymond Plasmeyer, Systeem Architect bij Altran.

Testen

Systems engineering en testen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en daarom een belangrijke expertise binnen Altran. Middels het V-model ondersteunen we testen van grote infrastructurele projecten in Nederland, zoals bijvoorbeeld de verkeerssystemen op de Rotterdamsebaan. Naast het traditionele handmatige testen, is geautomatiseerd testen met Model Based Testing (MBT) de toekomst. Altran past MBT niet alleen toe, maar heeft hiervoor ook eigen solutions ontwikkeld.

Lees meer over Testen op de Rotterdamsebaan in het blog van Arnoud van Leer, test engineer bij Altran.

Momenteel zijn wij betrokken bij de volgende projecten: Rotterdamsebaan, Heinenoordtunnel, de Groene Boog, Rijnlandroute en ZuidAsDok.

Bouw je met ons mee aan de toekomst?