Duitse specialist in design en engineering services voor de automotive industrie

  • Altran investeert om te groeien in Duitsland met een strategische acquisitie als additionele stap in het verbeterplan
  • De transactie zorgt voor een significante toename van het marktaandeel in de Duitse automotive markt
  • Het bedrijf is in hoge mate complementair aan Altran, zowel in termen van klanten als service aanbod

Altran heeft vandaag de overname van BENTELER Engineering bekend gemaakt, een Duitse specialist in design en engineering dienstverlening voor de automotive industrie, met een zeer aantrekkelijk klantenbestand van blue-chip OEM's en Tier-1 leveranciers zoals BMW, Volkswagen, Volvo, Ford, Porsche en Daimler. Het hoofdkantoor van BENTELER Engineering is gevestigd in München en heeft in totaal 700 medewerkers in dienst. Het bedrijf is voornamelijk actief in Duitsland en beschikt tevens over vestigingen in Nederland en Zweden. BENTELER Engineering beschikt over een solide, ervaren en regionaal georganiseerd management team.

In het kader van de huidige reorganisatie van Altran Duitsland, zal de integratie van Benteler Engineering Altran’s lokale activiteiten versterken. BENTELER Engineering voegt belangrijke complementaire expertise en know-how toe aan Altran. De dienstverlening bestrijkt het gehele productontwikkelingsproces, inclusief projectmanagement, kwaliteitsmanagement en productdatamanagement.

Altran wordt hierdoor voorzien van onderscheidende engineerings mogelijkheden en eigen prototyping faciliteiten op gebieden zoals elektro en elektronica (E/E), Elektrificatie, Exterieur & Interieur Body en chassis. Omgekeerd zal Altran de engineering competenties van BENTELER Engineering verrijken en voorzien in de benodigde schaalomvang voor grotere projecten